och plötsligt fick jag meddelanden om att nej, nu var det minsann för sent att plocka över pengar till betalningsmottagarna tills i morgon. Nu fick jag ta måndag i stället. Och ändra på dem som tidigare gått igenom. Nåväl. Då får det väl bli så då... Varje gång månadens räkningsomgång ska gås igenom och betalas drar jag mig utav helvete för att sätta igång. Men när jag sedan väl börjar och det går ganska fort att avverka högen tänker jag alltid på hur underbart det är att kunna göra detta via nätet och slippa trälet med att gå till banken som förr. Och så lovar jag som så många gånger förr att vara snabbare i månadsskiftet nästa månad. Varför inte ligga i framkant och skriva in order på betalningar redan när jag får räkningarna...? De fantastiska högtflygande planerna intar min tankebana. Men när nästa månadsskifte kommer så sitter jag nog där igen och drar mig. Men förhoppningsvis kommer det i alla fall inte iväg för sent som det gjorde nu...
I pallkragarna har potatis och sockerärtor börjat gro, lökens blast är riktigt hög, gräslöken från i fjol kom igång alldeles utmärkt till en jättetuva. Tyvärr har Storan visat kompisarna på den så den är naggad på, tråkigt nog i höjdled, så det dröjer väl si så där en månad innan den är ok igen. Måste få stopp på svinnet först bara. Kryddlanden har också tagit sig, men mest är det sådana kryddor som jag har lite svårt att plocka in i recepten, som har tagit sig efter förra året. Citronmeliss, myntor i alla de former, curryört och kanske bäst av dessa överlevare oreganon. Jordgubbsplantorna har förökat sig och det får de gärna fortsätta med. Bärbuskarna har nästan alla klarat sig. De som inte överlevt har typ blivit överkörda av larvfötter då det skulle grävas för bergvärme. Roligast att beglutta är i alla fall rabarbern. Jag har två sorter. Den ena hände det nog något med vid planteringen förra året, jag tror att rotsystemet fick sig en knäck eller så. Den är ganska pirig. I alla fall om man jämför med den enorma kompis-rabarbern den har bredvid sig i pallkragen. Jättestor! Här ska bakas smulpaj med rabarber och lagas rabarberkräm så det står härliga till. Hoppas alla i huset tycker lika mycket om det som jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Gladast blir jag när någon skriver en rad!